Maitsev ahjukael leidliku seenekastmega

[vc_row css=”.vc_custom_1462956124925{background-color: #ffffff !important;}”][vc_column][vc_single_image source=”featured_image” img_size=”full” alignment=”center”][vc_custom_heading source=”post_title” use_theme_fonts=”yes”][vc_empty_space height=”20px”][vc_row_inner][vc_column_inner width=”1/2″][vc_column_text el_class=”recipe_info_table”]

Portsioni suurus 4 inimeseleValmistamisaeg ~1 tund 5min

[/vc_column_text][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”1/2″][/vc_column_inner][/vc_row_inner][vc_column_text]Vahel on nii, et tahaks perele või külalistele teha õhtusöögiks midagi head ja erilist, aga ei ole aega ega tahtmist tunde ja tunde köögis kokata. Kõlab tuttavalt?

Et külalistele muljet avaldada, ei pea pool päeva köögis mässama. Vaja on vaid poes pisut ringi vaadata ning paari kavala nipiga valmib rikkalik õhutsöök justkui iseenesest.

Meie seakaela maitse on väga hea ja igati piduliku õhtusöögi vääriline. Vaeva pole vaja näha rohkem, kui et karbile kahvliga mõned augud sisse ja ahju! Korras!

Kuni liha ahjus küpseb, jõuab rahulikult kastme, tambi ja salati valmis teha.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row css=”.vc_custom_1462956318828{padding-bottom: 40px !important;background-color: #ffffff !important;}”][vc_column width=”1/3″ css=”.vc_custom_1462954947304{background-image: url(http://lihapall.ee/uus/wp-content/uploads/2016/05/recipe_bg_2.png?id=776) !important;background-position: center !important;background-repeat: no-repeat !important;background-size: contain !important;}”][vc_custom_heading text=”Koostisosadained:” font_container=”tag:h3|text_align:left” use_theme_fonts=”yes”][vc_empty_space height=”20px”][vc_column_text]

Seakael:
Kartuli-bataaditamp:
  • 1,5 kg kartulit
  • 1 (u 300 g) bataati
  • 2 spl võid
  • 4 spl hapukoort
  • Laimi
Seenekaste:
  • seenesupp (nt. Mamma)
  • 2 spl õli
  • 2 spl võid
  • 1 spl jahu
  • 50 – 150 ml vahukoort (mida rohkem, seda paksem kaste tuleb)

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”2/3″ css=”.vc_custom_1462954890839{background-image: url(http://lihapall.ee/uus/wp-content/uploads/2016/05/recipe_bg_5.png?id=774) !important;background-position: center !important;background-repeat: no-repeat !important;background-size: contain !important;}”][vc_custom_heading text=”Valmistamine:” font_container=”tag:h3|text_align:left” use_theme_fonts=”yes”][vc_empty_space height=”20px”][vc_column_text el_class=”lv_recipe_guide” css=”.vc_custom_1462962385019{background-position: center !important;background-repeat: no-repeat !important;background-size: contain !important;}”]

Seakael:
  1. Juhised on karbi peal kenasti olemas, kuid tegelikult pole vaja teha rohkem, kui torgata karpi paar auku ning pista siga eelsoojendatud (200 *C / 392 *F) ahju 65 minutiks.
Kartuli-bataaditamp:
  1. Koori kartulid ja bataat.
  2. Pane kartul keema. Kui kartul on poolpehme, lisa bataat.
  3. Kui kõik on pehme, kergelt lagunev, vala suurem osa veest ära – jäta umbes 1,5 cm vett poti põhja.
  4. Lisa potti 2 spl võid ja 4 spl hapukoort. Tambi läbi väikse kuumuse peal. Väga pudruks pole vaja teha.
  5. Lisa maitseks soola-pipart ja pisut laimi (see tasakaalustab bataadi magusat maitset).
Seenekaste:
  1. Sega pannil kokku õli, või ja jahu. Kuumuta see läbi, et ei jääks jahu maitset.
  2. Lisa pidevalt segades vähehaaval pannile supp.
  3. Lisa vahukoor. Mida rohkem vahukoort paned, seda vedelam kaste tuleb.

[/vc_column_text][vc_custom_heading text=”Märkmed:” font_container=”tag:h3|text_align:left” use_theme_fonts=”yes”][vc_empty_space height=”20px”][vc_column_text]Soovitame serveerida värske salatiga. Selleks sega kahvliga läbi võrdses koguses õli ja sidrunimahla ning maitsesta soola, pipra ja balsamicoga. Saadud salatikaste vala oma lemmik salatirohelisele.

Lihavürsti allkiri[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email