Tallinn FoodFest 2016 liha üllatustoode on Krõbekanaampsud

[vc_row css=”.vc_custom_1576747129352{padding-right: 0px !important;padding-left: 0px !important;background-color: #ffffff !important;}”][vc_column][vc_separator css=”.vc_custom_1464086212509{padding-top: 5px !important;}”][vc_column_text]Toidumessi Tallinn FoodFest 2016 külastajate osalusel valiti kolme messipäeva jooksul pimetesti käigus Eesti selle aasta parimad jõulutooted ning nende seas ka parim liha üllatustoode.

Konkursile esitasid 25 ettevõtet kokku 82 erinevat toodet ning kategooria liha üllatustoode võitis AS Nõo Lihatööstus tootega Krõbekanaampsud.

“Meil on ääretult hea meel, et niivõrd suurearvuline publik pidas kõigist valikutest just meie toodet kõige paremaks,“ ütles AS Nõo Lihatööstuse esindaja Simmo Kruustük. “See näitab vaid, et meie töö on kandnud vilja ja krõbekanaampsude retsept, mille kallal on kõvasti vaeva nähtud, leiab tunnustust ja meie missioon rikastada eestimaalaste toidulauda millegi eriti maitsvaga, on ka sel aastal täidetud,” lisas Kruustük.

Nõo Lihavürsti Krõbekanaampsud kujutavad endast krõbedast kana rinnafileest tehtud ampsusid, millele on lisatud toorjuustu. Väikesed Krõbekanaampsud sobivad suurepäraselt suupisteteks, eelroana või osana põhiroast.

Messil tehti roogade testimiseks eraldi ala laudade, külmikute ja köögiga, kus praeti, kuumutati ja valmistati toidud ette. Pimetestil osales 1941 inimest, kes hääletasid iga kategoorias osalenud ligi 10 toote seast parimad. Hinnates tuli arvestada nelja näitajat – lõhn, värv, konsistents ja maitse.

“Liha üllatustoote all võistlevad igal aastal sellised tooted, mis oma omapära tõttu teiste võistluskategooriate alla ei liigitu – näiteks snäkid, pulgad või nagitsad,” selgitas FoodFest 2016 programmi koordinaator Kennet Sarv.

Sarv märkis, et messi kaks esimest päeva olid avatud vaid ärikülalistele, viimasest päevast võtsid osa ka nii-öelda tavainimesed, kellest kõik olid siiski ka keskmisest teadlikumad toiduhuvilised.

Toidumessi traditsioon on loodud Profexpo poolt juba aastast 1993 ning see toob kord aastas kokku Eesti toiduala tegijad. Messil on osalema oodatud nii toidutootjad, importijad, edasimüüjad kui ka sektorile teenuseid, tarvikuid, tooraineid pakkuvad ettevõtted.[/vc_column_text][vc_single_image image=”2480″ img_size=”500×500″][vc_empty_space height=”20px”][vc_column_text]« Tagasi uudiste lehele[/vc_column_text][vc_empty_space height=”40px”][/vc_column][/vc_row]

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email