Rammumeeste Meistrite liiga toob laupäeval Tartu Autovabaduse puiesteele võistlema maailma 12 tugevaimat meest, kes hakkavad kaarsillal tõmbama vastuvoolu kuulsat lodi Jõmmut. Täna demonstreerisid vägilased oma jõudu Nõo Lihatööstuses rasket lihaveokit lükates.

“Tartus toimuv võistlus on Rammumeeste Meistrite liiga selle aasta üks raskemaid jõukatsumisi, kus võistlejatel tuleb tavapärasest suuremaid koormusi tõsta ja tirida,” ütles Eesti tugevaim mees ja võistluse peakorraldaja Ervin Toots. Rammumehed on tulnud Tartusse võistlema mitmelt poolt Euroopast ja Aafrikast, sealhulgas on oma jõudu näitamas Meistrite liiga tänavune üldliider lätlane Aivars Smaukstelis. Eestlastest osalevad koduvõistlusel Ervin Toots ja Gunnar Gimbutas.

“Enne homset suurüritust korraldasime soojenduseks Nõo Lihatööstuses suure lihaveokiga väikese jõunumbri, kuna Autovabaduse puiesteel ei saa rekkat tõmmata ning ka liha mängib olulist rolli rammumeeste igapäevases menüüs. Sportimiseks toitume väga mitmekesiselt ja tervislikult ning muu kasuliku kõrval sööme liha vähemalt 6 korda päevas,” rääkis Toots.

Nõo Lihatööstuse nõukogu esimehe Simmo Kruustüki sõnul on rammumehed kõigile eeskujuks, et näidata, kui oluline on inimese tervisele tasakaalustatud segatoitumine ning kvaliteetse liha söömine, mis annab meile vajalikke toitaineid ja teeb tugevaks.

Laupäeval alustavad 11 riigist pärit maailma kõige tugevamad mehed oma võistlust lodi Jõmmu sikutamisega. Võistlejad peavad Tartu kaarsillal istudes tõmbama Emajõel ligi 25 meetrit vastuvoolu 60 tonni kaaluvat Jõmmut. Lisaks kuulub võistluskavasse 150-kilose metallkonstruktsiooni tõstmine maast üles sirgetele kätele, 800 kg kaaluva ATV ja inimestega koormatud suure käru lükkamine, metallkonstruktsioonil istuva nelja naise süles kandmine, kiiruse peale mitmekümne kiloste liivakottide loopimine 4,3 meetri kaugusele ja 200-275 kg raskusega pommide trepist üles vedamine.

Rammumeeste Meistrite liiga võistlus toimub 20. juulil Tartu Autovabaduse puiesteel kell 15-21. Rammumeeste Meistrite liiga ehk Strongman Champions league on selle spordiala üks autoriteetsemaid võistluste sarju maailmas.

Fotodel: Maailma tugevamad mehed demonstreerisid täna oma jõudu Nõo Lihatööstuses rasket lihaveokit lükates.

Foto autor: Nõo Lihatööstus

„Eesti maaelu arengukava 2014-2020 ühise põllumajanduspoliitika kohase maaelu arengu toetuse meetme 4.2.2 raames investeerime innovaatilisse sulatus- ning viilutusliini. Investeeringu eesmärgiks on tootmisvõimsuse suurendamine, sortimendi mitmekesistamine, innovaatiliste lahenduste rakendamine ning toodete kvaliteedi tõstmine.“

„Eesti maaelu arengukava 2014-2020 ühise põllumajanduspoliitika kohase maaelu arengu toetuse meetme 4.2.2 2022. aasta toetusvooru raames investeerime innovaatilisse soolamispritsi. Investeeringu eesmärgiks on tootmisvõimsuse suurendamine, sortimendi mitmekesistamine, innovaatiliste lahenduste rakendamine ning toodete kvaliteedi tõstmine.“

Noo_logo_valge-01-svg