Meie lugu

ETTEVÕTTEST

Nõo Lihatööstus on Eesti suurim ja uuendusmeelseim kohalikul kapitalil põhinev lihatööstus, kes pakub tööd ligi 200 inimesele. Sellega oleme Lõuna-Eestis olulisemaid tööandjaid ning kohalikku ühiskonnaellu panustajaid. Meie sortimenti kuuluvad maitsvad, kvaliteetsed ning suure lihasisaldusega ehtsad lihatooted, mis on pakendatud mugavatesse väikepakenditesse. Nõo toodang valmib alati värskest jahutatud toorainest siinsamas Eestis, Tartu külje all.

Nõo Lihatööstus asutati 1992. aastal Nõo kolhoosi vorstitsehhi ruumides. Esimeseks tooteks oli legendaarne Nõo rulaad, mida valmistasime toona 100 kilo päevas. Nüüdseks kuulub Nõo portfelli üle 400 lihatoote: toores liha, hakklihatooted, viinerid ja vorstid, singid ja rulaadid, pasteedid, snäkid, mitmesugused hooajatooted ja palju muud. Eri uuringud näitavad, et Nõo toodang on eestimaalaste seas tuntud ja armastatud. Samuti pakume oma lihatooteid toitlustusettevõtetele. Nõo hoolitseb ka naaberriikide toidulaua eest, eksportides oma toodangut näiteks Lätti ja Leetu. Nõo Lihatööstus on kodumaise toidutööstuse kõrge kvaliteedi eestkõneleja, kes muuhulgas ideestas, kuidas suitsuvorst võiks saada Eesti toidu rahvusvaheliseks edulooks.

Nõo Lihatööstus pälvis EAS-i, Eesti Kaubandus-Tööstuskoja ja Eesti Tööandjate Keskliidu korraldatud Eesti parimate ettevõtete konkursil Aasta pereettevõtte tiitli. Seega on Nõo oluline tööandja, kuid järgib samal ajal pereettevõttele omaseid kõrgeid väärtusi ja standardeid.

Nõo Lihatööstus arendab tervislikke tootesarju, mis aitaksid tarbijaid, sh noori, tervisliku ning tasakaalustatud toitumise suunas.

NÕO LIHATOOTED

Nõo Lihatööstus on elav näide sellest, et kui võtta toidutootmist hingega, on võimalik ka suuremahulise tootmise juures tagada parim kvaliteet. Seda eelkõige tänu aastakümnete jooksul juurdunud organisatsioonikultuurile, kus kõige olulisemal kohal on lihameistrite uhkus oma töö ja loodu üle. Kogu Nõo Lihatööstuse areng on toimunud silmas pidades märksõna „LOOMULIKULT“: 

  • LOOMULIKULT on kogu tooraine parima võimaliku kvaliteediga;
  • LOOMULIKULT ei lisa me oma toodetesse midagi sellist, mida me ei kasutaks oma perele toitu valmistades;
  • LOOMULIKULT oleme aastakümnetepikkuse kirgliku tööga saavutanud oma alal täieliku meisterlikkuse.

Kuna Nõo Lihatööstus soovib olla Eesti toidutootjate seas toidukultuuri eestvedaja, oleme võtnud selge suuna tuua tarbija toidulauale tervislikud alternatiivid harjumuspärastele toodetele. Oleme paljudes oma retseptides üle läinud meresoolale ning üldist soola-, suhkru- ja rasvasisaldust vähendanud. Peame oluliseks kasutada tootmises ainult täisväärtuslikku liha ning vältida lihalõikamise kontidest saadud lihamassi. Selle põhimõtte järgimine on muutnud meie tooted tänu suurele liha- ja seega ka valgusisaldusele tervislikuks. See omakorda on teinud koostöö välispartneritega tootearenduses väga lihtsaks. Nii näiteks oleme turule toonud populaarsed grill- ja viilutooted, mis kannavad märgist „Fitlap.ee soovitab“. Suurepäraste maitsete loomiseks teeme koostööd oma ala parimatega, kelle hulka kuuluvad tippkokk Joel Ostrat, Eesti parimaid grillmeistreid koondav BBQ Symphony, aga ka toidutehnoloogiavaldkonna üliõpilased, kelle värsked mõtted ja siiras huvi oma eriala vastu on päädinud mõne meie populaarsema toote väljatöötamisega.

TOOTMINE JA TÖÖTAJAD

Ligi kolme aastakümne pikkune missioon luua inimestele võimalus osta selliseid lihatooteid, mis on valmistatud ehtsal ja loomulikul viisil, on nõudnud tuhandete ruutmeetrite jagu laiendusi tootmispindadele ning sadade motiveeritud töötajate palkamist. Seda kõike oleme teinud järeleandmisteta tootekvaliteedis, kasutamata kondi- või kanalihamassi ja pidades kõikides retseptides tähtsaks traditsioonilist lähenemist. Nõo parima kvaliteedi tagab suuremalt jaolt eestimaise ja mitmekordse kontrolli läbinud tooraine kasutamine, tänapäevaste seadmetega uuenduslik tootmishoone, pühendunud töötajad ning heade tootmistavade järgimine tootmisprotsessides. Selle kinnituseks on ettevõttele antud FSSC sertifikaat. Peame tähtsaks ühtse meeskonna loomist ja hoidmist. Teeme oma tööd südamega, et sinuni jõuaks ehtsad, maitsvad ja kvaliteetsed lihatooted Nõost.

LOOMULIKULT maitsev, LOOMULIKULT tervislik, LOOMULIKULT Nõo.

GALERII

NÕO LIHATÖÖSTUSE AJALUGU

25. mai 1992
ASUTAMINE
AS Nõo Lihatööstus asutati 25. mail 1992. aastal endise Nõo kolhoosi vorstitsehhi ruumides. Esimene toodang valmis 1. augustil 1992 ning päevas toodeti 100 kilo Nõo rulaadi. Peagi avati esimene kauplus Tartus, kaubeldi ka turgudel.
25. mai 1992
1993 -1995
TOOTMISPINDADE ARENDAMINE
Ettevõte täiustas pidevalt oma tootmisruume. 1994. aasta jaanuarist 1995. aasta juulini viidi ligi 40% toodangust Venemaale, mistõttu tekkis vajadus laiendada tootmispinda – ehitati uus toodete hoiuruum ja väljastusruum.
1993 -1995
1997
ÄKSI TAPAMAJA
Uksed avas Äksi tapamaja, mis võimaldas kasutada ainult oma liha ja tõsta tooraine kvaliteeti.
1997
1999
SÜNDIS “LIHAVÜRST"
1. detsembril 1999.a võeti kasutusele uus kaubamärk “Lihavürst”.
1999
2002
UUS TOOTMISHOONE
Nõo Lihavürsti ajastu tõi kaasa suured muudatused tehnoloogias ja tootmismahtude hüppelise suurenemise. 2002. aasta septembris avas Nõo Lihatööstus uue 1000 ruutmeetri suuruse tootmishoone ning koos vana osaga kasvas tootmispind 2200 ruutmeetri suuruseks. Investeeringu kogumaksumus oli 45 miljonit krooni. Lihatööstusesse soetati uus, 12 miljonit krooni maksnud pakendamisliin, mis kuulub maailma tipptehnoloogia hulka ja oli esialgu Eestis ainuke. 10 miljonit krooni investeeriti aga uute suitsuahjude ja Eesti ainsa toorsalaami valmistamise kambri ostuks. Uue tootmishoone valmimine andis võimaluse suurendada toodangu mahtu poole võrra.
2002
2002
TUNNUSTUSED
Nõo Lihatööstuse viis toodet – Nõo rulaad, Nõo sardell, Keelevorst, Timmu rulaad, Viini tasku – hinnati Eesti toiduaineekspertide poolt Tunnustatud Eesti Maitse märgi väärilisteks.
2002
2002
EESTI LIHATÖÖTLEJATE ASSOTSATSIOON
Loodi Eesti Lihatöötlejate Assotsiatsioon (ELA), kuhu kuulub ka Nõo Lihatööstus.
2002
2006
LÄTI EKSPORT
Ettevõtte aastane käive kasvas esmakordselt üle 100 miljoni krooni. Alustati Lätti eksportimist.
2006
2007
VALMIS UUS JUURDEEHITUS
Valmis Nõo Lihatööstuse juurdeehitus, mis muutis tootmishoone enam kui topelt suuremaks – praegusele 2400 m² tuli juurde 3017 m². Seoses sellega laienes ka Nõo Lihatööstuse tooteportfell – sortimenti tulid tänu uuele tehnoloogiale suitsuvorstid, salaamid ja snäkid, mis on saanud paljude lihasööjate lemmikuks.
2007
2009
LEEDU EKSPORT
Ettevõte alustas Leetu eksportimist. Eksport Lätti moodustas juba 15% kogukäibest.
2009
2010
UUS MAJA
Suur nõudlus tõi taaskord kaasa ruumipuuduse, mistõttu ehitati imelühikese ajaga uus maja. See andis võimaluse veelgi suurendada suitsuvorstide ja snäkkide tootmise mahtu. Ettevõttele anti ISO 22000:2005 standardile vastav toiduohutuse juhtimissüsteemi sertifikaat.
2010
2016
TOOTMISHOONE EHITUS
Algas uue, kolmanda etapi tootmishoone ehitus, mis läks maksma 5 miljonit eurot.
2016
2017-2020
INVESTEERINGUD TOOTMISESSE
Ettevõte investeerib tootmishoonetesse ja seadmetesse kokku 15 miljonit eurot.
2017-2020
2020-...
TÄNAPÄEV
Nõo Lihatööstus on Eesti suurim ja uuendusmeelseim kohalikul kapitalil põhinev lihatööstus, mis pakub tööd ligi 200 inimesele. Ettevõtte sortimenti kuulub üle 400 lihatoote.
2020-...
TULEVIK
Jätkame tööd selle nimel, et oleksime Baltikumi armastatuim lihatööstus.