Nõo Lihatööstuse talvetooted võitsid Tallinna toidumessil enim auhindu

Nõu Lihatööstuse sült, verikäkk ja suitsuvorst valiti Tallinna Toidumessil 87 toote hulgast parimateks Jõulutooteks 2024.

Nõo Lihatööstus võitis tänavusel toidumessil rohkem auhindu kui ükski teine osalev ettevõte. Ettevõtte kolm toodet – Verikäkk ehtsa võiga, Memme suur sült ja Kadakajuustuga suitsuvorst – pälvisid Jõulutoode 2024 märgise.

Võitjad selgitati välja pimetestide abil, kus 1568 messikülastajat hindasid toodete maitset, lõhna, sisu ja välimust, teadmata toote pakendit ega tootja nime. Konkursil osales 24 tootjat ja kokku 87 toodet.

„Meie eesmärk on pakkuda eestlaste armastatud koduseid maitseid, vähendades samas lisaainete, soola- ja rasvasisaldust. Me ei kasuta MDMi ja e-621-te,” selgitas toodete edu Nõo Lihatööstuse nõukogu esimees Simmo Kruustük. Näiteks verikäkid ja verivorstid on valmistatud vaid ehtsast seaverest ning eristuvad tugeva struktuuriga. Uutes sültides on vähem rasva, rohkem liha ja pikem säilivusaeg. Võidu pälvinud suitsuvorstis on aga kasutatud Saaremaa päritolu kadakajuustu ja vorsti suitsutatud lepalaastuga.

Nõo Lihatööstus on Eesti juhtiv kodumaine lihatööstus ja on pälvinud parima pereettevõtte tiitli. Ettevõte on oma üle 200 töötajaga üks olulisemaid tööandjaid Eestis. Nõo Lihatööstuse valikusse kuulub üle 400 lihatoote.

„Eesti maaelu arengukava 2014-2020 ühise põllumajanduspoliitika kohase maaelu arengu toetuse meetme 4.2.2 raames investeerime innovaatilisse sulatus- ning viilutusliini. Investeeringu eesmärgiks on tootmisvõimsuse suurendamine, sortimendi mitmekesistamine, innovaatiliste lahenduste rakendamine ning toodete kvaliteedi tõstmine.“

„Eesti maaelu arengukava 2014-2020 ühise põllumajanduspoliitika kohase maaelu arengu toetuse meetme 4.2.2 2022. aasta toetusvooru raames investeerime innovaatilisse soolamispritsi. Investeeringu eesmärgiks on tootmisvõimsuse suurendamine, sortimendi mitmekesistamine, innovaatiliste lahenduste rakendamine ning toodete kvaliteedi tõstmine.“

Noo_logo_valge-01-svg