Jaanipäev ja suvine grillihooaeg on lihatööstuse innovatsioonimootor

Eestlaste suvine lemmiktegevus grillimine ja jaanipidu on toiduinnovatsiooni käivitaja, mille jaoks hakkavad lihatööstused tegema retseptikatsetusi juba aasta enne jaanipäeva. Aastapikkuse arendusprotsessi tulemusena toob Nõo Lihatööstus tänavu turule kogu Euroopa jaoks unikaalse grilltoote.

“Meie toiduinnovatsioon on sel hooajal keskendunud nii uudsete ideede katsetamisele kui ka klassikaliste maitsete täiustamisele. Eriti uhked oleme oma külmsuitsusteigi üle, mis on ainulaadne toode kogu Euroopas ja meile teadaolevalt ka maailmas,” tutvustas ettevõtte selle aasta tootearenduse suundi Nõo Lihatööstuse nõukogu esimees Simmo Kruustük. Nõo Lihatööstus katsetab igal aastal umbes 80 ideed, millest tarbijateni jõuab ligi 20 uudistoodet.

Ettevõtte uudistoodete seas on juba silma paistnud Texase toorvorstid, mis võitsid Õhtulehe selle aasta suure toorvorsti testi. Samuti valis toiduajakiri Oma Maitse ekspertidest koosnev žürii Nõo Lihatööstuse armeeniapärased grillsteigid Eesti selle aasta parimaks lihatooteks.

“Kui maailmas on keerulised ajad, siis eelistavad tarbijad rohkem läbiproovitud maitseid. Oleme täheldanud, et inimesed pöörduvad tagasi klassikaliste maitsete juurde, mis pakuvad tuttavat kindlustunnet,” tõdes Kruustük. Näiteks arvestades eestlaste suurt kabanossilembust, tõi Nõo Lihatööstus esmakordselt jaeturule šašlõki- ja grillkabanossid.

Jätkuvalt kasvava linnulihatoodete segmendis on Nõo Lihatööstuse valikusse lisandunud broilerikintsuliha mee-soja kastmes ja kreeka jogurtiga ning teravad broileripooltiivad. Tarbijate soovil naaseb tootevalikusse tšilli-apelsini broilerišašlõkk ning uudistootena tuuakse turule Joel Ostrati retsepti järgi valmistatud kurgi-sibula broilerišašlõkk.

Sealihatoodete kategoorias on mitmeid uudiseid šašlõkkide valikus – BBQ-kirsi peekonišašlõkk, kurgi-majoneesi seašašlõkk ja seafileešašlõkk. Ribide kategoorias on uudistooteks teravad searibid. Koostöös BBQ Symphonyga jõuavad lettidele vürtsised peekonilõigud, kimchi maitselised toorvorstid ja ürdi-jogurti broileririnnafilee.

“Kuigi arendame igal aastal uusi tooteid, jäävad populaarsed ja auhinnatud tooted, sealhulgas Nõo klassikud, jätkuvalt poelettidele,” kinnitas Kruustük. Nõo Lihatööstuse popimad suvetooted läbi aegade on olnud triibuliha marinaadis, Nõo ribid, laste toorvorstid juustuga ja jäägri grillvorstid.

Traditsiooniliselt lõigatakse Nõo Lihatööstuses šašlõkitükid õige suurusega tükkideks käsitsi, kõik marinaadid valmivad käsitööna ning grillvorstid suitsutakse üksnes lepalaastuga. Ettevõte kasutab oma toodetes ainult kvaliteetset liha ning lähtub retseptides eestlaste lemmikmaitsetest.

Nõo Lihatööstus ei kasuta oma toodetes maitsetugevdajat E621. Ettevõtte tootearenduse põhimõtete hulka kuulub ka soola- ja rasvasisalduse vähendamine ning jahutatud tooraine kasutamine, mis tagab lihale värskuse ja parema maitse.

Nõo Lihatööstus on Eesti juhtiv kodumaine lihatööstus ja on pälvinud parima pereettevõtte tiitli. Ettevõte on üle 200 töötajaga üks olulisemaid tööandjaid Eestis. Nõo Lihatööstuse valikusse kuulub enam kui 400 lihatoodet.

Foto autor Vallo Kruuser

Lisainfo:

Simmo Kruustük

Nõo Lihatööstuse nõukogu esimees

Tel: +372 51 68 103

E-post:

„Eesti maaelu arengukava 2014-2020 ühise põllumajanduspoliitika kohase maaelu arengu toetuse meetme 4.2.2 raames investeerime innovaatilisse sulatus- ning viilutusliini. Investeeringu eesmärgiks on tootmisvõimsuse suurendamine, sortimendi mitmekesistamine, innovaatiliste lahenduste rakendamine ning toodete kvaliteedi tõstmine.“

„Eesti maaelu arengukava 2014-2020 ühise põllumajanduspoliitika kohase maaelu arengu toetuse meetme 4.2.2 2022. aasta toetusvooru raames investeerime innovaatilisse soolamispritsi. Investeeringu eesmärgiks on tootmisvõimsuse suurendamine, sortimendi mitmekesistamine, innovaatiliste lahenduste rakendamine ning toodete kvaliteedi tõstmine.“

„Eesti maaelu arengukava 2014-2020 ühise põllumajanduspoliitika kohase maaelu arengu toetuse meetme 4.2.2 2023. aasta toetusvooru raames investeerime innovaatilisse alginaatkestal põhinevasse vorsti- ja snäkiliini. Investeeringu eesmärgiks on tootmisvõimsuse suurendamine, sortimendi mitmekesistamine, innovaatiliste lahenduste rakendamine ning toodete kvaliteedi tõstmine.“

Noo_logo_valge-01-svg

See veebisait kasutab küpsiseid teie sirvimiskogemuse parandamiseks ja tagamaks, et sait toimib korralikult. Selle saidi kasutamist jätkates kinnitate ja nõustute meie küpsiste kasutamisega.

Nõustu kõigiga Nõustu ainult vajalikega