Nõo Lihatööstuse tehnoloog ja tunnustatud kokk Marko Kokmann valmistas vabariigi aastapäeva peolauale kiluleibadele vahelduseks uudsed eestimaised suupisted.
KEEDUSALAAMI HAPUKAPSASALATI JA KARULAUGUMÄÄRDEGA MUSTAL LEIVAL
Koostisosad kogusele 14 tk:
Hapukapsas porgandiga – 150 g
Nõo Vasalli keedusalaami – 1pakk
Suhkur või mesi – 10 g
Toiduõli – 10 g
Must pipar – 0,5 g
Laimimahl – 10 g
Toorjuust – 100 g
Karulauk – 10 g
Must leib – 7 viilu
Till – maitse järgi + veidi kaunistamiseks
Valmistamine:
Sega omavahel kokku hapukapsas, suhkur või mesi, toiduõli, must pipar, laimimahl, till ja maitsesta vajadusel soolaga. Lõika leivad diagonaali pooleks. Sega kokku karulauk ja toorjuust või kasuta poes müüdavat karulauguga maitsestatud toorjuustu ning määri see leivaviiludele. Seejärel keera keedusalaami viilud pooleks ning aseta leivale. Kõige peale tõsta hapukapsasalat ja kaunista suupiste tillioksaga.
RULAAD MARINEERITUD MÄNNIRIISIKA SALATIGA SEEMNELEIVATŠIPSIL
Koostisosad kogusele 14 tk:
Marineeritud männiriisikad – 100 g
Nõo rulaad viilutatud – 2 pakki
Punane sibul – 30 g
Petersell – maitse järgi + veidi kaunistamiseks
Kreemjuust – 200 g
Tomatipasta – 15 g
Kirsstomatid – 4 tk
Pune – maitse järgi
Seemneleivatšipsid – 14 tk
Valmistamine:
Haki punane sibul, marineeritud männiriisikad ja petersell väiksemaks, sega kokku kreemjuustu, pune ning tomatipastaga. Tõsta salat seemneleivatšipsidele, keera Nõo rulaadi viilud rulli ja aseta omakorda salatile. Kaunista suupiste kirsstomati ja peterselliga.
TÄISSUITSUVORSTI KREEM KOORIKLEIVAKORVIS
Koostisosad kogusele 24 tk:
Nõo Wabariigi täissuitsuvorst – 200 g
Toorjuust – 200 g
Till – maitse järgi
Küüslauk – 5 g (1 küüs)
Laimimahl – 10 g
Värske tšilli – 10 g
Dijoni sinep -10 g
Redis – 3 tk
Koorikleivakorvikesed 24 tk
Valmistamine:
Purusta täissuitsuvorst köögikutteri ehk purustajaga peeneks massiks. Sega saadud mass kokku hakitud tilli, küüslaugu ja värske tšilliga ning lisa toorjuut ja Dijoni sinep. Aseta kreem koorikleivakorvikestesse väikese lusika või pritskoti abil. Kaunistuseks lõika peale rediseviilud.
LAVAŠIRULLID KEEDUSALAAMIGA
Koostisosad kogusele 16 tk:
Täisteralavašš – 1tk (120 g)
Nõo keedusalaami – 2 pakki
Sulatatud juust – 150 g
Riivitud parmesani juust – 30 g
Roheline segasalat – 1 karp
Sinihallitusjuust – 80 g
Pirn – 1 tk
Värske kurk – 150 g
Valmistamine:
Sega parmesan sulatatud juustuga ning määri segu ühtlaselt lavašile. Aseta selle peale ribadeks lõigatud pirn ja kurk ning ühtlaste kihtidena ka kõik teised komponendid. Keera lavašš koos koostisosadega tihedaks rulliks ja lase sellel 10-15 minutit taheneda. Serveerimiseks lõika rull suupärasteks viiludeks.