Nõo Lihatööstuse nõukogu esimees Simmo Kruustük prognoosib, et tänavuse talvehooaja hitt-tooteks kujuneb sült, mille müügimahud kasvasid juba sügiskuudel mullusega võrreldes kolmandiku võrra.
Kruustüki sõnul näitas süldimüügi kasvutrendi ka eelmine talv, mil müüginumbrid tõusid veerandi võrra. Näiteks püstitas Nõo Lihatööstuse “Fitlapi kanasült” mullu kõigi aegade süldimüügirekordi.
“Tarbijad eelistavad süldi puhul klassikalisi maitseid ning hindavad väiksemat rasva- ja suuremat lihasisaldust,” ütles Kruustük. Ta lisas, et ettevõte on leidnud oma sültidele sobiva želatiini, mis muudab kallerdise selgeks ja läbipaistvaks. Uuendusena pakendatakse süldid nüüd gaasikeskkonda, mis tagab toodete pikema säilivusaja. Ettevõtte pingutused tootearenduses said tänavu pärjatud Tallinna Toidumessil, kus Nõo Lihatööstuse “Memme suur sült” pälvis Jõulutoote 2024 märgise.
„Eestlane eelistab lihatooteid valides puhtaid ja koduseid maitseid ning lisaks taskukohasele hinnale peab oluliseks, et neis oleks vähem soola ja lisaaineid,“ kirjeldas Kruustük suundumust, millest lähtuvalt arendati selleks talvehooajaks uusi tooteid. Tervislikkust silmas pidades on Nõo Lihatööstus oma toodetes vähendatud soola- ja rasvasisaldust ning loobunud maitsetugevdaja E621 lisamisest.
Algavaks talvehooajaks tõi Nõo Lihatööstus turule üle 30 uudistoote. “Kõik meie talvetooted saavad oma maitse traditsioonilistest komponentidest, mida inimesed on aastakümneid kasutanud kodustes toitudes – näiteks või, sinep, pesto, mustikad, õunad, Muhu leib ja sibul,” kirjeldas Kruustük. Verivorstid ja -käkid valmivad ainult ehtsast seaverest ning neid iseloomustab tugev ja tihe tekstuur. Sel hooajal lisandusid uudistoodetena valikusse “Talu verivorstid”, “Verivorstid köömnetega” ning “Verikäkk ehtsa võiga”. Viimane valiti samuti Tallinna Toidumessil 87 toote seast parimaks Jõulutooteks 2024.
Lisaks tõi Nõo Lihatööstus turule kaheksa uut ahjupraadi. Näiteks pakutakse esmakordselt Eestis paneeritud ahjubroilerit “Krõbe ahjubroiler” ning uudistootena on valikus ka “Seakael rohelise pestoga”, “Ahjupraad õunaga” ja “Suitsusinepiga ahjupraad”. Koostöös BBQ Symphonyga arendati välja “Krõbe seapraad sinepiga”.
Omaette klassika on Nõo erinevad liharullid, mida ettevõtte 20 lihameistrit valmistavad igal aastal käsitööna sügisest märtsini. Eriti populaarne on juba 17 aastat toodetud legendaarsed “Nõo liharullid juustuga”. Tänavu lisandusid valikusse ka “Liharullid punases marinaadis”, mille valmistamiseks kasutatakse jahutatud toorainet, mis annab lihale värskuse ja parema maitse.
Lisaks populaarsetele paneeritud ahjušnitslitele lisas Nõo Lihatööstus oma valikusse aastaringselt saadaval olevad uued ahju- ja pannilihad, sealhulgas käsitööna valmistatud “Praeliha kaelakarbonaadist” ning “Praepeekon”. Samuti on valikus kiirelt ja lihtsalt valmistatavad “Ehtsad kotletid Muhu leivaga” ja “Ehtsad kotletid porgandiga”. Samuti täienes täis- ja poolsuitsuvorstide valik, üheks uudiseks on näiteks “Kadakajuustuga suitsuvorst”.
Nõo Lihatööstus on Eesti juhtiv kodumaisel kapitalil lihatööstus ja on pälvinud parima pereettevõtte tiitli. Ettevõte on oma üle 200 töötajaga Eesti üks olulisemaid tööandjaid. NõoLihatööstuse valikusse kuulub üle 400 lihatoote.
Lisainfo:
Simmo Kruustük
Nõo Lihatööstuse nõukogu esimees
Tel: +372 51 68 103