Meeskondade registreerimine, ideede esitamine. Iga meeskond esitab lühitutvustuse oma innovaatilise lihatoote loovideest ning meeskonnast. Tutvustuse võib esitata vabas vormis lühikirjeldusena või siis videoklipina, mille pikkuseks on maksimaalselt 3 minutit. Ideid saab esitada lihahäkatoni kodulehel asuva registreerimisvormi kaudu.
Meeskondade registreerimine, ideede esitamine. Iga meeskond esitab lühitutvustuse oma innovaatilise lihatoote loovideest ning meeskonnast. Tutvustuse võib esitata vabas vormis lühikirjeldusena või siis videoklipina, mille pikkuseks on maksimaalselt 3 minutit. Ideid saab esitada lihahäkatoni kodulehel asuva registreerimisvormi kaudu.
Žürii valib välja kuni 5 meeskonda, kes asuvad finaali erinevates etappides võistlustulle.
Žürii valib välja kuni 5 meeskonda, kes asuvad finaali erinevates etappides võistlustulle.
Finalistid tutvuvad lihatööstuse võimaluste ja seadmetega, et tekiks parem ettekujutus, milliseid lihatooteid saab ja on otstarbekas tööstuslikult toota.
Finalistid tutvuvad lihatööstuse võimaluste ja seadmetega, et tekiks parem ettekujutus, milliseid lihatooteid saab ja on otstarbekas tööstuslikult toota.
Finaali pääsenud meeskonnad tutvustavad oma loovideid, toimub koolitus ja mentorite kaasabil ideede edasi arendamine, tutvustakse tootmisseadmete ja tootearenduse võimalustega ning asutakse oma ideid lihvima.
Finaali pääsenud meeskonnad tutvustavad oma loovideid, toimub koolitus ja mentorite kaasabil ideede edasi arendamine, tutvustakse tootmisseadmete ja tootearenduse võimalustega ning asutakse oma ideid lihvima.
Iseseisev töö. Eelneva kokkuleppe alusel saavad võistkonnad kasutada Maaülikooli seadmeid ja ruume, et oma ideid lõpuni viimistleda.
Iseseisev töö. Eelneva kokkuleppe alusel saavad võistkonnad kasutada Maaülikooli seadmeid ja ruume, et oma ideid lõpuni viimistleda.
Häkaton saab väärika punkti finaalüritusega Maaülikoolis, kus finalistid presenteerivad oma ideid. Žürii kuulutab välja võitja, kelle toode lisatakse Nõo Lihatööstuse tootesortimenti ning kes pälvib Toomas Kruustüki nimelise stipendiumi väärtuses 5000 eurot.
Häkaton saab väärika punkti finaalüritusega Maaülikoolis, kus finalistid presenteerivad oma ideid. Žürii kuulutab välja võitja, kelle toode lisatakse Nõo Lihatööstuse tootesortimenti ning kes pälvib Toomas Kruustüki nimelise stipendiumi väärtuses 5000 eurot.
Stipendium 5000€ väärtuses
Kõik finaali pääsenud võistkonnad saavad ekskursiooni Tartu külje all asuvasse Nõo Lihatööstusse,
mis on Eesti suurim kodumaisel kapitalil põhinev lihatööstus.
Lisaks saavad finalistid osaleda ideepäeval, kus võistkondi on juhendamas mentorid ehk lihahäkatoni jaoks hoolikalt valitud oma ala eksperdid.
PEAAUHIND – võidumeeskond pälvib Toomas Kruustüki nimelise stipendiumi väärtuses 5000 eurot.
Võidutöö lisatakse Nõo Lihatööstuse tootesortimenti.
K: Kes võivad ideid esitada?
V: Ideid saavad esitada kõik toiduainetehnoloogia, tervise- ja tootearenduse tudengid ning kutse- ja keskkoolide õpilased.
K: Mitu liiget võib meeskonda kuuluda?
V: Meeskonda võib kuuluda 1-3 liiget.
K: Milliseid ideid võib esitada?
V: Lihahäkatonile ootame erinevaid ideid uue innovaatilise lihatoote valmistamiseks. Soovime leida toote, mis oleks üheaegselt uudne, tervislik, naturaalsest toorainest, samas ka tööstuslikult toodetav ning kiirelt valmiv või koheselt tarbitav.
K: Kuidas saan oma idee esitada?
V: Palun registreeri oma meeskond ja saada oma idee lihahäkatoni registreerimisvormi kaudu siin: (link registreerimisvormile). Oma tooteideed võid kirjeldada sõnadega või siis tee videoklipp pikkusega kuni 3 minutit ja saada meile selle link.
K: Mis ajani saab ideid esitada?
V: Ideede esitamine algab 15. märtsil ning kestab kuni 12. aprillini 2021.
K: Kas konkursile võib esitada ka rohkem kui ühe loovidee?
V: Jah, kuid ole valmis neid kõiki valmistoodeteks edasi arendama ja žüriile presenteerima.
K: Mul on mitmeid häid ideid, kuid ei soovi neid ise ellu viia. Kas saan ikkagi konkursil osaleda?
V: Kahjuks mitte. Ideed esitades pead olema valmis selle ka päriselt ellu viima. Küll aga saad häkatonil osaleda kuni 3-liikmelise meeskonnana, mille tööjaotuse valite ise.
K: Kas esitatav idee peab olema viimse detailini läbi mõeldud?
V: Ei pea. Selleks häkaton ongi, et arendada oma idee teostuseni. Ootame esialgu loovideid, kuid toodete lõpliku viimistlemise ja teostusega saab tegeleda finaali erinevate etappide käigus. Lihahäkatonil soovime näha kastist välja mõtlemist J Lennukus on oluline, küll aga peaks jalad jääma maa peale – ehk et sinu idee võiks olla päriselt teostatav.
K: Kas uue lihatoote valmistamiseks vajaliku tooraine ja seadmed pean ise hankima?
V: Kõikide finalistide tootearendust toetavad korraldajad – Nõo Lihatööstus paneb välja vajaliku tooraine (lisaks lihale ka muu vajaliku), Maaülikool pakub kasutamiseks oma ruume ja seadmeid. Kui soovid tootearendusega tegeleda juba enne finaali ehk ideede esitamise etapis, siis selleks tuleb hankida oma materjalid.
K: Mis asi on Ideepäev Maaülikoolis?
V: Ideepäev on finaali jõudnud meeskondadele mõeldud 1-päevane koolitus, kus saab ekspertidega koostöös teha ajurünnakuid oma ideede struktureerimiseks, lihvimiseks, edasiarendamiseks ning kus toimuvad temaatilised ettekanded tootearenduse ja toidutehnoloogia, projektijuhtimise, oma idee turundamise ja muudel olulistel teemadel ideede elluviimiseks.
K: Kas Ideepäeval peab kohal olema kogu meeskond ning kas transpordi eest pean ise maksma?
V: Ideepäeval peab kohal olema vähemalt üks meeskonnaliige, kuid soovitame siiski osaleda kogu meeskonnal. Transpordi ja toitlustuse pärast pole vaja muretseda – seda pakuvad korraldajad (?).
K: Kui ma ei jõua Ideepäeval oma tootelahendust lõpuni valmis, mis siis saab?
V: Selleks, et oma toode lõpuni viimistleda, anname Ideepäeva-järgselt igale meeskonnale kaks nädalat aega iseseivaks tööks, et toode parimal kujul valmis saada, vajadusel seda muuta ja parendada. Selle aja jooksul saab eelneva kokkuleppe alusel kasutada Maaülikooli ruume, seadmeid ja vahendeid. Vajadusel saab lühidalt konsulteerida ka mentoritega (kas selle jätame sisse või piirdume mentorite abiga vaid Ideepäeval?).
K: Kuidas selgitatakse välja võitjad?
V: Võitjad selgitab välja ekspertidest koosnev žürii, kes hindab ideede uudsust, loomingulisust ja teostatavust.
K: Kui mu meeskond võidab, siis kas 5000-eurose stipendiumi saame täielikult endale?
V: Jah, võiduraha on oma olemuselt stipendium õpilastele nende õpingute toetamiseks ning kuulub tasumisele täies ulatuses. Võiduraha täpse jaotuse meeskonnaliikmete vahel otsustavad võitjad ise. Auhinna jaotust meeskonnaliimete vahel ja selle lõplikku kasutust korraldajad ette ei kirjuta.
K: Millised kohustused mul võiduga kaasnevad?
V: Lisaks auhinnarahale eeldame võidumeeskonnalt valmisolekut koostööks Nõo Lihatööstusega edasise tootearenduse teemal, et võidutöö jõuaks Nõo Lihatööstuse sortimenti ja Eesti poelettidele.
Kui sa ei leidnud oma küsimusele vastust, siis kirjuta meile kindlasti hakaton@noo.ee või arthur@noo.ee