MEMME VASTLASUPP: tippkoka uuenduslik retsept vastlapäevaks

Nõo Lihatööstuse tehnoloog ja tunnustatud kokk Marko Kokmann jagab uuenduslikku retsepti, kuidas valmistada selle talvehooaja parimast süldist maitsev vastlasupp.

Supi jaoks läheb vaja:

  • 500 g Nõo Lihatööstuse “Memme suur sült”
  • 70 g keskmise suurusega porgandit, peeneks riivituna või hakituna
  • 70 g herneid (umbes peotäis)
  • Maitserohelist (petersell, roheline sibul, till), peeneks hakituna
  • Soola ja musta pipart maitse järgi
  • Vajadusel vett

Valmistamine:

Ühest 500 g süldist saab valmistada kaks suurt või kolm keskmist portsjonit suppi.

Alusta sellest, et lõikad külma süldi tükkideks, et liha kiud oleksid väiksemad. Seejärel kuumuta poti põhjas väheses õlis peeneks hakitud porgandit, kuni see muutub kergelt läbipaistvaks. Lisa tükeldatud sült ning kuumuta segu tasasel tulel umbes 10 minutit, aeg-ajalt segades. Kui soovid vedelamat konsistentsi, lisa vajadusel veidi vett. Maitsesta supp soola ja värskelt jahvatatud musta pipraga. Valmistamise lõpus lisa herned ning hakitud maitserohelised.

Serveeri supp kuumalt koos värske leivaga.

Foto: Vallo Kruuser

Lisainfo:

Marko Kokmann

Nõo Lihatööstuse tehnoloog

51 90 47 76

„Eesti maaelu arengukava 2014-2020 ühise põllumajanduspoliitika kohase maaelu arengu toetuse meetme 4.2.2 raames investeerime innovaatilisse sulatus- ning viilutusliini. Investeeringu eesmärgiks on tootmisvõimsuse suurendamine, sortimendi mitmekesistamine, innovaatiliste lahenduste rakendamine ning toodete kvaliteedi tõstmine.“

„Eesti maaelu arengukava 2014-2020 ühise põllumajanduspoliitika kohase maaelu arengu toetuse meetme 4.2.2 2022. aasta toetusvooru raames investeerime innovaatilisse soolamispritsi. Investeeringu eesmärgiks on tootmisvõimsuse suurendamine, sortimendi mitmekesistamine, innovaatiliste lahenduste rakendamine ning toodete kvaliteedi tõstmine.“

Noo_logo_valge-01-svg