Nõo Lihatööstus hakkab esimesena Eestis toorsuitsupeekonit tegema

Kodumaine Nõo Lihatööstus käivitas uue tootmisliini, mis võimaldab Eestis ainsana poelettidele tuua siin toodetud ja kauaoodatud delikatessi toorsuitsupeekoni.

„Poeketid on juba pikka aega peegeldanud, et tarbija ootab pikisilmi kodumaist toorsuitsupeekonit. Siiamaani on saadaval olnud imporditud tooted, näiteks Poolast,“ kommenteeris Nõo Lihatööstuse tegevjuht Ragnar Loova. „Nõo investeeris tootmisliini, et saaksime ise kvaliteetse uudistoote turule tuua. Valmistusime selleks samuti kaua. Toorsuitsupeekon ehk külmsuitsupeekon on mugavalt viilutatud, õhuke peekon, mille valmistamine nõuab kõvasti vaeva ja oskusi. See valmib kiiresti ja on ülimaitsev, mida näiteks hommikuti muna või omleti kõrvale krõbedaks praadida, aga kasutusvõimalusi on muidugi veel palju rohkem. Toorsuitsupeekon on nimelt väga vahetu maitse ja suure lihasisaldusega, turul täiesti uue kategooria toode.“

Loova ütles, et kuna seni on turul kõik sarnased tooted valmistatud kusagil mujal ja kaugemal, siis nüüd soovib Nõo Lihatööstus pakkuda kodumaist alternatiivi ja saavutada tugev turupositsioon järgneva poole aasta jooksul.

Nõo Lihatööstus investeerib sel aastal kokku 1,9 miljonit eurot uutesse seadmetesse, mis tõstab kodumaise ettevõtte tootmis- ja reageerimisvõimekust veelgi. Nõo investeeringud hõlmavad innovatiivseid pakkimis-, viilutus- ja tootmisliine.

Loova lisas, et Nõo Lihatööstus suunab sisuliselt kogu möödunud aasta kasumi tootmisse ja tootearendusse tagasi. „Need investeeringud on vajalikud, et igasugustes turuoludes toimiks vereringe laitmatult. Tahame olla nutikad, uuenduslikud ja oma toodete kvaliteediga täiel määral vastata kõige nõudlikuma tarbija ootustele,“ ütles ta.

Nõo Lihatööstus on kõige suurem ja uuendusmeelsem kodumaine lihatööstus. Ettevõte annab tööd ligi 200 töötajale, millega on Lõuna-Eesti olulisemaid tööandjaid ning kohalikku ühiskonnaellu panustajaid. Nõo pälvis eelmisel aastal EAS-i, Eesti Kaubandus-Tööstuskoja ja Eesti Tööandjate Keskliidu korraldatud Eesti parimate ettevõtete konkursil aasta pereettevõtte tiitli.

Foto autor: Vallo Kruuser

Lisainfo:

Ragnar Loova

Nõo Lihatööstuse tegevjuht

E-post:

Tel: +372 51 26 670

„Eesti maaelu arengukava 2014-2020 ühise põllumajanduspoliitika kohase maaelu arengu toetuse meetme 4.2.2 raames investeerime innovaatilisse sulatus- ning viilutusliini. Investeeringu eesmärgiks on tootmisvõimsuse suurendamine, sortimendi mitmekesistamine, innovaatiliste lahenduste rakendamine ning toodete kvaliteedi tõstmine.“

„Eesti maaelu arengukava 2014-2020 ühise põllumajanduspoliitika kohase maaelu arengu toetuse meetme 4.2.2 2022. aasta toetusvooru raames investeerime innovaatilisse soolamispritsi. Investeeringu eesmärgiks on tootmisvõimsuse suurendamine, sortimendi mitmekesistamine, innovaatiliste lahenduste rakendamine ning toodete kvaliteedi tõstmine.“

Noo_logo_valge-01-svg