Kodumaine Nõo Lihatööstus toob grillihooajaks turule mitu innovaatilist toodet, mille sarnast pole varem Eestis tehtud. Lisaks lõpetab ettevõte keskkonna säästmise nimel šašlõki pakendamise ämbritesse.
„Oleme investeerinud ning panustanud väga palju uutesse tehnoloogiatesse ja arendusse, mille tulemusel sündisid nüüd täiesti uudsed grilltooted. Samas tugineme endiselt lihatoodete loomisel oma traditsioonidele. Seetõttu lõikame šašlõki õige suurusega tükkideks käsitsi, kõik marinaadid valmivad käsitööna, grillvorstid on suitsutatud üksnes lepalaastuga, kasutame toodetes ainult kvaliteetset liha ning lähtume retseptides eestlaste lemmikmaitsetest,“ ütles Nõo Lihatööstuse nõukogu esimees Simmo Kruustük.
Koostöös BBQ Symphony ja Fitlapiga arendas Nõo Lihatööstus selleks grillihooajaks kolm tootesuunda: Euroopa parimate grillmeistrite sari, Fitlap toodete sari ja Nõo uued ja vanad lemmikud. Kokku on selle hooaja valikus 20 uudistoodet.
Kruustüki sõnul võtsid nad tänavu kasutusele kõik sea- ja linnuliha tükid, mis sobivad grillimiseks ning tänu sellele kujunes tootevalik varasemast palju rikkalikum. Näiteks on nüüd esmakordselt turul sea välisfileest valmistatud šašlõkk, välisfileesteigid kamaraga ja sellised ribid, mida varem pole grilltoodete valikus olnud.
„Selle suve üks innovaatilisemaid tooteid on Nõo grillšnitsel seavälisfileest, mis valmib grillil ülikiirelt 2 minutiga, on krõbeda pealispinnaga ja sisaldab vähe rasva,“ tutvustas Kruustük. Unikaalsed tooted on ka krõbe kana pulgad, rinna fileed ja ampsud, mis sobivad grilliõhtutel kiireks suupisteks ja lastele näksimiseks.
Eestlastele südamelähedaseks saanud maitseid esindavad Nõo Lihatööstuse valikus uudistoodetena näiteks broileriliha toorvorstid mozzarella ja tomatiga, adžika kastmes grillribid, basiiliku-tomati marinaadis broilerišašlõkk, grillsteigid suitsupaprika ja magusa sinepiga ning suitsuploomi šašlõkk seakaelakarbonaadist.
Nõo Lihatööstus toob tänavu senisest rohkem turule ka soodsama hinnaklassiga lihatooteid, mille hulka kuuluvad eelkõige grillvorstid. Seega leiab uudiste seast külamehe grillvorstid, kanagrillvorstid rohke lihaga ja laste grillviinerid. Kruustük prognoosis, et sellel aastal suureneb nõudlus just kanalihatoodete järgi, kuna nende hind on veidi soodsam.
„Oleme seadnud eesmärgiks vähendada toodetes soola- ja rasvasisaldust. Me ei kasuta maitsetugevdajat E621 ning väheväärtuslikku nn kondilihamassi MDMi. See-eest eelistame toodete valmistamiseks kasutada jahutatud toorainet, mis annab lihale värskuse ja parema maitse,“ rääkis ta.
Nõo Lihatööstus uuendas koostöös Tartu Ülikooli teadlastega ka Snackeri sarja, millega soovitakse minna uutele välisturgudele. Tegemist on suupistetega, mida saab tänu vähesele rasvasisaldusele üsna kaua toatemperatuuril hoida.
Alates sellest aastast ei kasuta ettevõte ämbreid ning paneb lihatooted pehmesse pakendisse. „Selle sammuga vähendasime šašlõki pakendi kogust 4 korda,“ ütles Kruustük.
Nõo Lihatööstus on Eesti suurim kodumaisel kapitalil põhinev lihatööstus, mille valikusse kuulub üle 400 lihatoote. Ettevõte on oma üle 200 töötajaga üks olulisemaid tööandjaid Lõuna-Eestis. Nõo Lihatööstus on pälvinud EAS-i, Eesti Kaubandus-Tööstuskoja ja Eesti Tööandjate Keskliidu parimate ettevõtete konkursil Aasta pereettevõtte tiitli.
Foto: Nõo Lihatööstuse nõukogu esimehe Simmo Kruustüki sõnul investeerisid nad selleks hooajaks väga palju uutesse tehnoloogiatesse ja arendustesse, mille tulemusel sündisid nüüd täiesti uudsed grilltooted.
Foto autor Vallo Kruuser
Lisainfo:
Simmo Kruustük
Nõo Lihatööstuse nõukogu esimees
Tel: +372 51 68 103