Nõo valmistab talvehooajaks üle 500 tonni spetsiaalseid lihatooteid

Sel nädalal alustas AS Nõo Lihatööstus talvetoodete valmistamist. Kokku plaanib Eesti suurim kohalikul kapitalil põhinev lihatööstus algavaks hooajaks turule tuua ligi 500 000 kilo lihatooteid, sealhulgas ahjulihad, veretooted ja süldid, mis jõuavad poelettidele alates oktoobri algusest. 

„Talvetoodete väljatöötamisel oleme inspiratsiooni saanud nii siit- kui sealtpoolt merd. Nii leiab meie valikust koduse musta leivaga paneeritud Küüslauguleiva ahjuprae kui ka Joel Ostratiga koostöös valminud Mango-jalapeno kanataskud. Samuti jätkame edukat koostööd Fitlapiga ja täiendame jõululauda kerge kanasüldiga,“ rääkis Nõo Lihatööstuse müügi- ja turundusjuht Simmo Kruustük. 

Eestlaste talviseid maitse-eelistusi kommenteerides tõi Kruustük välja, et moes on tervislikkus ja gurmeetooted. „Näeme, et inimesed vaatavad järjest enam kanaliha poole. Linnuliha on olnud populaarne juba eelnevatel aastatel, kuid kindlasti näeme selle jätkuvat kasvu ka algaval hooajal. Lisaks otsitakse pidevalt uusi ja huvitavaid, võiks öelda, et isegi restoraniväärilisi maitseid, mistõttu oleme oma tootearendusse kaasanud tippkokk Joel Ostrati, Eesti parimaid grillmeistreid ühendava BBQ Symphony kui ka toidutehnoloogia tudengid,“ kirjeldas Kruustük. 

Saabuvaks talvehooajaks valmistab Nõo Lihatööstus 40 uut lihatoodet, mille pakendid on ettevõtte brändiuuenduse tulemusena saanud värske ilme. „Tänu uuendusetele seadmepargis saame talvehooajale vastu minna uuendatud pakendite ja laia valiku uute toodetega. Liigume jõulisemalt keskkonnasäästlikumate lahenduste ja efektiivsema tootlikkuse suunas. Kuna Nõo Lihatööstuse jaoks on turuks terve Baltikum, on uus visuaalne identiteet ja tootmise efektiivistamine meie jaoks äärmiselt olulised,“ ütles Kruustük. 

Nõo talvetoodete valikust leiab muuhulgas Ahjuribid vürtsi-laimi marinaadis, Texase ahjušnitsli sealihast, Kukeseene-hallitusjuustu kanafileerullid, Fitlap kauaküpsetatud sea- ja veisepõse, Täistera verivorstid, Fitlap verivorstid kanalihaga, aga ka Kanafileenagitsad, Jõulusalaami ja palju muud. Täiesti uudse suunana on Nõo Lihatööstuse talvesortimenti lisandunud lihavabad pihvid. 

„Eesti maaelu arengukava 2014-2020 ühise põllumajanduspoliitika kohase maaelu arengu toetuse meetme 4.2.2 raames investeerime innovaatilisse sulatus- ning viilutusliini. Investeeringu eesmärgiks on tootmisvõimsuse suurendamine, sortimendi mitmekesistamine, innovaatiliste lahenduste rakendamine ning toodete kvaliteedi tõstmine.“

„Eesti maaelu arengukava 2014-2020 ühise põllumajanduspoliitika kohase maaelu arengu toetuse meetme 4.2.2 2022. aasta toetusvooru raames investeerime innovaatilisse soolamispritsi. Investeeringu eesmärgiks on tootmisvõimsuse suurendamine, sortimendi mitmekesistamine, innovaatiliste lahenduste rakendamine ning toodete kvaliteedi tõstmine.“

Noo_logo_valge-01-svg