Nõo Lihatööstuse tehnoloog ja tunnustatud kokk Marko Kokmann valmistas pühade alguse tähistamiseks verikäkist üllatava suupiste, mis on meelepärane ka lastele krõbistamiseks.
Krõpsude valmistamiseks läheb vaja:
Nõo verikäkk võiga
2 muna
50 g nisujahu
150 g nisuidusid (võib asendada riivsaia, purustatud maisipuru, rukkijahu või muu teravilja puru/jahuga)
150 g kreeka jogurtit
100 g pohlamoosi
Valmistamiseks lõika verikäkist õhukesed, umbes 3 mm paksused viilud. Klopi munad lahti, lisa vähene kogus soola ja pipart. Soovi korral võid lisada ka meelepäraseid ürte.
Paneeri verikäki viilud järgmiselt: kääna viilud esmalt jahus, kasta munasegusse ja kata nisuidude või muu meelepärase paneeringuga. Küpseta verikäki viile kuumas õlis 170°C, õhkfritüüris või ahjus 180°C juures kuldpruuniks.
Sega kreeka jogurt ja pohlamoos. Serveeri verikäki krõpsud soojalt või külmalt, lisades kõrvale jogurtikastme.
Lisainfo:
Marko Kokmann
Nõo Lihatööstuse tehnoloog
51 90 47 76