RETSEPT ESIMESEKS ADVENDIKS: Verikäki krõpsud pohlajogurtiga

Nõo Lihatööstuse tehnoloog ja tunnustatud kokk Marko Kokmann valmistas pühade alguse tähistamiseks verikäkist üllatava suupiste, mis on meelepärane ka lastele krõbistamiseks.

Krõpsude valmistamiseks läheb vaja:

Nõo verikäkk võiga

2 muna

50 g nisujahu

150 g  nisuidusid (võib asendada riivsaia, purustatud maisipuru, rukkijahu või muu teravilja puru/jahuga)

150 g kreeka jogurtit

100 g pohlamoosi

Valmistamiseks lõika verikäkist õhukesed, umbes 3 mm paksused viilud. Klopi munad lahti, lisa vähene kogus soola ja pipart. Soovi korral võid lisada ka meelepäraseid ürte.

Paneeri verikäki viilud järgmiselt: kääna viilud esmalt jahus, kasta munasegusse ja kata nisuidude või muu meelepärase paneeringuga. Küpseta verikäki viile kuumas õlis 170°C, õhkfritüüris või ahjus 180°C juures kuldpruuniks.

Sega kreeka jogurt ja pohlamoos. Serveeri verikäki krõpsud soojalt või külmalt, lisades kõrvale jogurtikastme.

Lisainfo:

Marko Kokmann

Nõo Lihatööstuse tehnoloog

51 90 47 76

„Eesti maaelu arengukava 2014-2020 ühise põllumajanduspoliitika kohase maaelu arengu toetuse meetme 4.2.2 raames investeerime innovaatilisse sulatus- ning viilutusliini. Investeeringu eesmärgiks on tootmisvõimsuse suurendamine, sortimendi mitmekesistamine, innovaatiliste lahenduste rakendamine ning toodete kvaliteedi tõstmine.“

„Eesti maaelu arengukava 2014-2020 ühise põllumajanduspoliitika kohase maaelu arengu toetuse meetme 4.2.2 2022. aasta toetusvooru raames investeerime innovaatilisse soolamispritsi. Investeeringu eesmärgiks on tootmisvõimsuse suurendamine, sortimendi mitmekesistamine, innovaatiliste lahenduste rakendamine ning toodete kvaliteedi tõstmine.“

Noo_logo_valge-01-svg