SUVERETSEPT: Ebatraditsiooniline hamburger grillribi ja koorikleiva taskuga

Nõo Lihatööstuse tehnoloog ja tunnustatud kokk Marko Kokmann valmistas Eesti Grilliliidu poolt tänavu aasta parimaks ribiks tunnistatud mustasõstra mopigaNõo BBQ ribist ja koorikleiva taskust tervisliku ning maitsva alternatiivi traditsioonilisele hamburgerile.

Koostisosad: 

3 koorikleiva taskut (või mõned muud meelepärased teravilja taskud/kuklid)

1 karp Nõo BBQ ribid mustasõstra mopiga

100 g majoneesi

60 g BBQ-kastet

20 g mustsõstramahla (ilma suhkruta)

200 g kimchit

50 g marineeritud punast sibulat

30 g võid 

Peotäis rohelist salatit, lehtsalatit, salatimixi või muud värsket rohelist kapsalist 

Valmistamine:

Grilli ribid ja lase neil veidi jahtuda. Seejärel eemalda liha kontidelt. Vala lihale mustsõstramahl ja 1/3 BBQ-kastmest ning jäta sooja kohta ootele. Ülejäänud BBQ-kaste sega majoneesiga.

Määri taskute lõikepinnad võiga kokku ning rösti need grillil või kuumal pannil kuldseks. Selleks aseta leiva võine pool vastu panni.

Burgeri serveerimiseks määri tasku siseküljed kastmega, aseta alumisele koorikleivale ribiliha, roheline salat, kimchi ja marineeritud sibul.

Naudi suveburgerit soojana või külmana!

Lisainfo:

Marko Kokmann

Nõo Lihatööstuse tehnoloog 

51 90 47 76

„Eesti maaelu arengukava 2014-2020 ühise põllumajanduspoliitika kohase maaelu arengu toetuse meetme 4.2.2 raames investeerime innovaatilisse sulatus- ning viilutusliini. Investeeringu eesmärgiks on tootmisvõimsuse suurendamine, sortimendi mitmekesistamine, innovaatiliste lahenduste rakendamine ning toodete kvaliteedi tõstmine.“

„Eesti maaelu arengukava 2014-2020 ühise põllumajanduspoliitika kohase maaelu arengu toetuse meetme 4.2.2 2022. aasta toetusvooru raames investeerime innovaatilisse soolamispritsi. Investeeringu eesmärgiks on tootmisvõimsuse suurendamine, sortimendi mitmekesistamine, innovaatiliste lahenduste rakendamine ning toodete kvaliteedi tõstmine.“

Noo_logo_valge-01-svg